Aktuális hírek, események

2021. november 16.

Néptáncosok Területi Bemutató Színpada Nyíregyházán

Néptáncosok Területi Bemutató Színpada Nyíregyházán

2021. november 28. kerül megrendezésre Nyíregyházán a Néptáncosok Területi Bemutató Színpada (NTBSZ) elnevezésű szakmai minősítő fesztivál, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a néptáncegyüttesek széleskörű szakmai zsűri előtt történő színpadi bemutatkozásához, egymás megismeréséhez és a szakmai megmérettetéshez.
 
A kiíró - Martin György Néptáncszövetség - célja, hogy lehetővé tegyék a minősülni kívánó együttesek műsorainak összemérhető, azonos szempontrendszer alapján történő szakmai értékelését és egységes minősítési rendszer kialakítását. Az idei évi kiíráson két helyszínen Tatabányán és Nyíregyházán nyolc együttes lép színpadra. Az együttesek  „EMLÉKLAP”, „NÍVÓDÍJAS EGYÜTTES”,  „KIEMELT NÍVÓDÍJAS EGYÜTTES” minősítéseket érhetnek el. Három egymást követő alkalommal megszerzett „KIEMELT NÍVÓDÍJAS EGYÜTTES” címet követően az együtteseknek Martin Plakettet adományoz a Szövetség.

A Szabolcs Néptáncegyüttes 2019. májusában a „Viszi a víz sej-haj” című műsorával „KIEMELT NÍVÓDÍJAS EGYÜTTES” címet kapott. Nem titkolt célunk, a második kiemelt cím megszerzése. A CIOFF Magyarország, vagyis a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének tájékoztatása szerint a CIOFF fesztiváljaira 2019-től kizárólag a Martin György Néptáncszövetség minősítő fesztiváljain (NOBSZ és NTBSZ) eredményesen szereplő együtteseket delegálja. A tét tehát a szakmai megmérettetésen túl a nemzetközi szakmai fesztiválokon való szereplés lehetősége is.

A rendezvényen várunk mindenkit szerettel. A program az alábbiak szerint olvasható!


Elérhetőségek

Címünk

4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 25.

Üzenetküldés

4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 25.
info@szabolcsneptanc.hu

Egyesület

Szabolcs Néptánc Egyesület
Postacím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 25.
Adószám: 19202145-1-15

Kövess minket közösségi felületeinken!

Facebook: Kövess
Youtube: Csatornánk
Instagram: Képeink